ONTWIKKELINGEN

Ook Brisa Fresca is in ontwikkeling met diverse projecten om rest energie te her gebruiken en op te slaan voor andere media. Deze aanpassingen kunnen wij bewerkstelligen op uw bestaande airconditioning/warmtepomp systeem.

Lager energie verbruik met een AEO.

Vanaf deze maand(09-2022) starten we met een proef op de singel split unit airco om rest warmte her te gebruiken zodat de airconditioner meer efficient werk en hoge (S)COP of (S)EER waarde behaalt. Na diverse studies van de airconditioners willen wij gebruik gaan maken van de rest koelte en warmte op het zelfde moment in de airco en deze optimaler benutten zodat de compressor minder of op een lager niveau hoeft te draaien wat resulteert in een lager stroom verbruik.. Dit jaar willen wij deze toepassing op de markt gaan brengen zodat dit voor iedereen toepasbaar is en zelfs op bestaande/oudere airconditioners. Na het proef draaien van het systeem kunnen wij de exacte verbeteringen publiceren dat volgens de berekeningen rond de 22,5% ligt. Het systeem(AEO) zal volledig anders zijn dan wat bekent in bij een VRF systeem dat de energy overdracht bij control boxen ligt in het plafond die de warmte van Noordzijde naar Zuidzijde van het gebouw verplaatst. 

Warmte opslag

Met onze nieuwe opslagboiler kunnen wij de afblazende warmte die uit het huis wordt onttrokken en ontstaan in uw airconditioning opslaan in warmte tanks.

De warmte zal maximaal tussen de 74-81°C zijn afhankelijk van de airconditioner/warmte pomp. Heeft de airconditioner geen 4-wegklep zodat deze alleen de ruimte kan koelen dan heeft u alleen zomers extra warm water. Deze tapwater voorziening kunt u hergebruiken voor bijvoorbeeld douch, wasmachine, vaatwasser, kraanwater, enz. 

Doordat de warmte tussen de compressor en condensor onttrokken en opgeslagen wordt kunt u dit weer gebruiken in uw huis, kantoor, school, enz. We kunnen de tank inpandig, uitpandig(dak, balkon, muur, tuin) of ondergronds plaatsen.

Voordelen:

  • Milieu vriendelijker.
  • Lager stroom verbruik airconditioning.
  • Lager stroom/gas verbruik bij gebruik van warmwater.
  • Minder geluid van de buiten unit.
  • Hoger koelrendement airconditioning binnen-unit.Aux, Carrier, CIAT, Cooper & Hunter, Daikin, De Longhi, Elga, Eurom, Fitco, Frionit, Fujitsu, Gree, H & C, Haier, Hisense, Hitachi, Kaysun, KWB Cooling, LG, Maiko, Maxicool, Mestic, Mitsubishi, Mwpower, Nefit-Bosch, Olimpia, Panasonic, Qlima, Rameha((Toshiba-Mitsubishi), Samsung, Sanyo, TCL, Toshiba, Tosot, Viesa, Were4You, Western, Whirlpool, York, Zephir.