Multi split airco.
Dit is voor uw ruimtes de ideale airconditioner om comfortabel de zomer door te komen, tevens kan deze airconditioner in de winter uw ruimte te verwarmen. 1 buiten unit met 2, 3 of 4 binnen units.
LGPlus multi split unit airco
- Energieklasse: A++, A+++.
- Inclusief wifi.
- Werkschakelaar.
- Nederlandstalige handleiding en duidelijke instructies.
- Incl. 2 jaar installatie garantie en tot 10 Jaar LG garantie.
- Werkbon, LOGboek en Meetrapport.
Neem gerust contact met ons op, brisa.fresca.airco@gmail.com of 06-55 54 52 27.
Voor u over gaat op een multi split unit airconditioners hebben we hieronder een lijst gemaakt van de voor- en nadelen te opzichte van meerdere single split unit airconditioners. heeft u hier over dan nog vragen dan belichten wij de punten zodat wij u het juiste advies kunnen geven voor jaren lange plezier.
Deze lijst is samengesteld uit ervaring en monitoring van ons en andere collega's(bedrijven).
Bij aanschaf van de Multi split airconditioner:
Samen met ons onderhoudscontract dat u volledig ontzorgt krijgt u 10 jaar LG garantie en tot 25% korting op onderhoud per unit.(Dit geldt ook bij aanschaf/onderhoud van meerdere singel split units)
- Een Buiten unit. (Je heb maar 1 buiten unit voor meerdere binnen unit).
- Energie gebruik. (Het energie gebruik als alle binnen units draaien is lager).
- Jaarlijks onderhoud. (Doordat er minder units zijn om schoon te maken en te controleren).
- Hoger efficiëntie. (Als 1 van de binnen units niet in gebruik is kunnen de andere binnen units meer warmte overdacht hebben).
-Min- punten Multi split airco.
- Aanschaf kosten (Multi split zijn duurder dan meerdere singel splits).
- Installatie kosten (Leidingen moeten naar de zelfde unit waar meer leiding voor nodig is).
- Storingen met (persoonlijke verkeerde)instellingen (Als niet alle binnen units op de zelfde (koel-/verwarm)stand staan gaat de airco in foutmelding).
- Storingen kosten (Onderdelen zijn een stuk duurder bij reparatie en vervanging).
- Airco functies (De automatische (temperatuur)functie is niet te gebruiken. Als 1 binnen unit ontdooien gaat blazen de andere units warme lucht(in de zomer).
- Storingen van uit het systeem (Bij een storing in de buiten unit doet geen een binnen unit het meer, bij sommige storingen in de binnen unit ook).
- Geluiden in binnen unit (Bij een binnen unit die uit staat zal in een stille ruimte geluiden van koudemiddel bewegingen waar genomen worden, sissen en/of bubbelen).
- Geluid van buiten unit (Een grotere buiten unit maakt meer geluid dan een kleinere buiten unit door de compressor, wind, vermogen, enz.).
- Meer stroom verbruik (Als er geen gebruik wordt gemaakt van alle binnen units staat toch de grote compressor te draaien).
- Buiten unit is altijd groter en zwaarder (De buiten unit is groter waar door deze meer wind vangt en zwaarder waardoor er meer gewicht en resonatie op 2 draagpunten is).
- Beperkte aansluitmogelijkheden met de binnen units (De buiten unit heeft een maximaal capaciteit en dus kunnen er geen 2 grote binnen units op 1 buiten unit).
- Koudemiddel tekortkoming (Bij de meeste multi splits werkt geen een binnen unit meer als er te kort aan koudemiddel is).
- Koudemiddel foutmelding (Als een van de binnen unit's uit staat en de ander(e) in verwarm modus zal koudemiddel naar het koudste deel lopen en niet mee rouleren in het systeem zodat de ander(e) werkende deel minder efficient werken).
- Onderhoudsplicht -Wettelijk- (Een (multi)split airco met een koudemiddel-inhoud van 2.3Kg(5T co2) en meer heeft een wettelijke onderhoudsplicht).
- Defrost/ontdooi cyclus (Als de buiten-unit in DF cyclus gaat zal niet 1 binnen unit een ruimte verwarmen).
- Vermogen pendeling Een compressor (buitendeel) heeft een bepaald gebied waarin hij kan werken. Het is zo dat een compressor een bepaald vermogen heeft en dat moet de compressor wel "kwijt" kunnen. Als je bijvoorbeeld een 7kW buiten deel hebt en daar binnen een 2.5kW unit aan hangt die je op dat moment als enige gebruikt, zal de compressor op een bepaald moment te veel vermogen hebben om zijn warmte/koude kwijt te kunnen en stoppen. Vervolgens blijft er warmtevraag vanuit de slaapkamer unit en gaat de compressor weer aan om vervolgens na bijvoorbeeld 10 minuten weer uit te gaan en na 5 minuten weer aan. Dat is slecht voor de levensduur van het buiten deel.